از کجا چه خبر؟ حتما تا حالا مطالبی درباره ی شهر زیرزمینی که کشور ژاپن بعد از حمله اتمی آمریکا ساخت شنیده اید که اگر دوباره این اتفاق رخ داد شهروندان مکانی برای در امان ماندن داشته باشند.با دیدن یک مطلب به یاد تاریخ باستانی ایران افتادم.اگر صفحات تاریخ را مرور کنیم با تعاریفی که از مغول و نوع حمله کردن آنها شنیدیم(که گاها به غیر از انسان ها حتی حیوانات را هم زنده نمی گذاشتند) شاید مقایسه آن با وضع موجود کمی ملموس تر باشد.اما آیا ایرانی ها در آن زمان چه کار کرده اند؟ ......بله. آنها در یک هزار سال قبل برای دفاع از خود شهر زیر زمینی را احداث کردند.این شهر به دوره ی پیش از اسلام تعلق دارد.نکته ی مهم در مورد این شهر درهای ورودی شهر زیرزمینی می باشد که مکان های پر رفت و آمد یعنی مسجد ،بازار و قنات ها می باشد.
شهر زیرزمینی نوش آباد در هشت کیلومتری شمال کاشان یکی از منحصر به فردترین شهرهای زیرزمینی جهان است که پیشینه اش به دوران پیش از اسلام باز می گردد. این شهر که به صورت اتفاقی طی ساخت و ساز یکی از خانه های شهر نوش آباد کشف شد، به منظور حفاظت ساکنان شهر در جنگ ها و غارتهای محلی به ویژه به هنگام حمله ی مغول استفاده می شده. این شهر در سه طبقه در زیر زمین با عمق بین چهار تا هجده متر ساخته شده و در ابعاد هزاران متر مربع در زیر بافت کنونی شهر نوش آباد گسترده است. راههای ورودی به این پناهگاه در محل های پر رفت و آمد شهر مانند بازار، قنات، مساجد و بعضا خانه ها قرار داشته تا در صورت بروز خطری مردم بتوانند به سرعت از گزند نیروی مهاجم در امان بمانند. ورودیهای در نظرگرفته شده به صورت هنرمندانه ای پس از عبور از آن پوشیده می شدند به گونه ای که هیچ اثری از آنها به چشم نخورد.
بخش داخلی شهر زیر زمینی نوش آباد
فضای داخلی علاوه بر اتاقهای تو در تویی که به وسیله ی راهروهای خاص به یکدیگر متصل می شوند، شامل دست شویی ها، محل هایی برای قراردادن چراغ به منظور تامین روشنایی و همچنین ساختارهایی برای به دام انداختن دشمن در صورت ورود به این پناهگاه است. در اینجا می توانید 37 عکس از عکسهای این شهر منحصر به فرد را از آثار عکاس هنرمند آقای علی مجدفر ببینید.
سوراخی چاه مانند (که احتمالا باگذاشتن پوششی بر روی آن برای به دام انداختن دشمن در صورت ورود به پناهگاه به کار می رفته)
| نوشته شده توسط نجاتی در جمعه 88/11/9 و ساعت 12:59 صبح | نظرات دیگران()
|
||
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
|
||